Z domácej dielne

štvrtok 1. novembra 2012

Špagety s krabími klepetami

300 g uvarených špagiet
200 g krabích klepiet nakladaných v oleji
200 g čerstvý mangold
1 ks kápie alebo červenej papriky
100 g údenej krkovičky
2 strúčiky cesnaku
1 PL olivový olej
kytička čerstvej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ

Najprv umyjem a očistím kápiu, cesnak a z mangoldu odstránim hrubšie stonky. Cesnak nakrájam na tenké plátky, krkovičku a kápiu na tenké pásiky, mangoldové lístky natrhám na menšie kúsky a z krabích klepiet zlejem olej.

V panvici zohrejem olivový olej, vsypem kúsky krkovičky, cesnak a smažím iba dovtedy, kým nepustia arómu, pridám kápiu, zopár minút restujem, aby pustila šťavu, pridám natrhané mangoldové lístky, mäso z klepiet, okorením, prisolím, premiešam, ochutnám a keď po pár minútach vône pripomínajú teplý, morský vánok, pridám uvarené špagety, zmiešam ich so zmesou zeleniny a klepiet, odstavím z ohňa, posypem jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď servírujem pri plamienku sviečky s pohárom Rulandského bieleho, neskorý zber.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára