Toskánsky chlebový šalát
4 plátky staršieho celozrnného chleba alebo pečiva
(rátajte na každú osobu 1 krajec)
1 zeler
1 malá červená cibuľa
2 šalátové uhorky
150 g zelených a čiernych olív
12 cherry paradajok
pol ženskej hrste nasekaných listov bazalky
2 PL extra panenského olivového oleja
2 PL balzamikového octu alebo červeného vína
2 strúčiky cesnaku
150 g vareného ciceru, fazule a pod.
mleté čierne korenie
soľ
Nalámeme chlieb na kúsky do väčšej misy, polejeme ho vodou, premiešame a necháme 15 postáť. Potom končekmi prstov mierne vymačkáme z chleba zvyšnú vodu. Pridáme zeler, cibuľu, uhorky narezané na ultra tenké plátky, paradajky prerezané na polovičky a olivy. Zálievkou, ktorú si pripravíme zmiešaním oleja, octu, na jemno nasekaného cesnaku, korenia, soli, prelejeme zeleninu a premiešame.
Veľmi osviežujúci šalát na letné večeri pri zapálených sviečkach v záhrade, či na terase.
Vtípné, však? Zo Studia Torda Boontje |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára