Dvere

Život je jediná nákaza šíriaca sa pohlaviami, ktorej prípady končia 100%-nou smrťou.
Z jedného ponúkam chuťovku v mojom bistre, možno zachutí aj Vám.

nedeľa 13. marca 2011

Šťavnatý čerešňový koláč – na francúsku nôtu

Ďalšie čiringľové potešenie

200 ml smotany na šľahanie
100 ml plnotučného mlieka
1 vanilkový struk
3 vajcia
60 g práškového cukru
90 g polohrubej múky
1 PL rumu, príp. čerešňovice
350 g čerešní, alebo zaváraniny
práškový cukor na dekoráciu

Rúru predhrejte na 180°C. Do kastróla nalejte šľahačku, pozdĺž prerežte vanilkový struk, vyberte semená a spolu so strukom pridajte do šľahačky. Niekoľko minút zohrievajte na miernom plameni a odstavte. Preceďte a potom prilejte mlieko.
V inej miske vyšľahajte vajcia s cukrom, múkou, alkoholom a nakoniec primiešajte šľahačku. Vylejte do okrúhlej formy s priemerom 23 cm vystlanej papierom na pečenie, poukladajte rovnomerne čerešne a pečte cca 35 minút,  kým nebude povrch pekný zlatistý. Hotový poprášte cukrom, ja som ho prizdobila čokoládovým toppingom a ole, do úst.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára