Dvere

Život je jediná nákaza šíriaca sa pohlaviami, ktorej prípady končia 100%-nou smrťou.
Z jedného ponúkam chuťovku v mojom bistre, možno zachutí aj Vám.

nedeľa 3. júna 2012

Tvarohovo-čerešňovo-nutelový koláč

1 štandardné balenie lístkového cesta

250 g jemného tvarohu
70 g medu
50 ml oleja
200 ml mlieka
1 puding kokosovej príchute
1 PL krupice
2 PL krupicového cukru
2 rozdelené vajcia
zopár kvapiek mandľovej esencie
30 g práškového cukru

čerstvé vykôstkované čerešne
zopár lyžíc nutelly

Lístkové cesto vyvaľkám a prenesiem do formy, príp. na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby boli okraje vyhrnuté k okraju, lebo plnka bude dosť tekutá. Vykôstkujem práve natrhané a umyté čerešne. Zapnem rúru na 200°C.
Plnku si pripravím tak, že zmiešam tvaroh (ja som použila vaničkový odtučnený 0,5%) s medom, mliekom, olejom, 2 žĺtkami, pudingom, krupicou, 2 PL krupicového cukru, mandľovou esenciou a vylejem na lístkové cesto. Vyložím takým množstvom čerešní, aby sa ušlo všade, aj k okraju. Medzi ne potom „nakvapkám“ nutellu a vsuniem do rúry na 25 – 30 minút.
Medzi tým vyšľahám z 2 bielkov a štipky soli tuhý sneh, pridám cukor a 5 minút pred dokončením rozotriem na celý povrch koláča, vsuniem späť do rúry a počkám, kým sneh zozlatne.

Je to svieži, ľahký, šťavnatý koláč, ktorého príprava nezaberie veľa času. V mierne vlažnom stave pripomína skupinku chutí a uvoľňuje vône prichádzajúceho leta a pohody na terase alebo niekde v prírode na deke pri podávaní poobednej kávy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára