500 g kúsok úhora
100 g masla
1 PL olivového oleja
1 väčšia biela cibuľa
1 zelená paprika
250 ml šľahačky
jemne nasekaná petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
Najprv umyjem a naporcujem fragment tela úhora, očistím papriku a cibuľu,
nakrájam nadrobno, v panvici roztopím maslo, pridám olej, cibuľu, po pár
minútach aj papriku a keď sú sklovité, prilejem šľahačkovú smotanu,
osolím, okorením a chvíľku podusím. Nakoniec vsypem petržlenovú vňať.
Kúsky úhora osolím, okorením a rozložím na dno zapekacej misy,
prelejem smotanovou zmesou, prikryjem alobalom a vsuniem do rozpálenej
rúry na pol hodiny aj s predvarenými zemiakmi na vyššom poschodí, aby sa
zapiekli.
Keď je všetko hotové, servírujem. Je to naozajstná delikatesa, dobrú
chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára