Dvere

Život je jediná nákaza šíriaca sa pohlaviami, ktorej prípady končia 100%-nou smrťou.
Z jedného ponúkam chuťovku v mojom bistre, možno zachutí aj Vám.

sobota 28. júla 2012

Morský úhor z môjho bistra

 
 
500 g kúsok úhora
100 g masla
1 PL olivového oleja
 
 
 
 
 
1 väčšia biela cibuľa
1 zelená paprika
250 ml šľahačky
jemne nasekaná petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ


 
Najprv umyjem a naporcujem fragment tela úhora, očistím papriku a cibuľu, nakrájam nadrobno, v panvici roztopím maslo, pridám olej, cibuľu, po pár minútach aj papriku a keď sú sklovité, prilejem šľahačkovú smotanu, osolím, okorením a chvíľku podusím. Nakoniec vsypem petržlenovú vňať.

Kúsky úhora osolím, okorením a rozložím na dno zapekacej misy, prelejem smotanovou zmesou, prikryjem alobalom a vsuniem do rozpálenej rúry na pol hodiny aj s predvarenými zemiakmi na vyššom poschodí, aby sa zapiekli.

Keď je všetko hotové, servírujem. Je to naozajstná delikatesa, dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára