Všetci, čo majú radi horúce novinky a radi sa pochvália s hrdo
privretými očami, že boli prví v ..... sa vytešovali, že sa konečne opäť môžu
vrhnúť na obchodmi preplnenú budovu a skoro ju aj prevrhnúť, lebo čo by
asi Slovák neurobil pre nejakú tú zľavičku, alebo výhodu?! Je až neuveriteľné,
ako ľahko dokážu títo (pod kožou) dravci, stratiť väčšinu znakov toho, čo sa
označuje vo vyspelej spoločnosti ako ľudské, ale čo sa už dá robiť, len ich
poľutovať spoza čisto prestretého stola, ozdobeného kvetmi a v jeho
CENTRÁL-nej časti sa vypínal dezertný tanier s voňavý a šťavnatým
čokoládovým koláčom, zvaným medzinárodne brownies so šálkou čerstvej, silnej
kávy.....
Cesto:
120 g mliečnej čokolády
100 g 82% masla
2 PL kvalitného kakaa
3 vajcia
80 g hnedého cukru
0,5 dl mlieka
50 g múky
50 g strúhanky
50 g jemne mletých mandlí
1 ČL kypriaceho prášku
Krém:
250 g mascarpone
1 vajce
50 g krupicového cukru
pár kvapiek mandľovej esencie
trochu mlieka na rozriedenie
Rúru predhrejem na 180°C. Maslo nakrájam na kocky a roztopím, pridám
nalámanú čokoládu, kakaový prášok, cukor, mlieko a vymiešam do krémova.
Vajcia rozklepnem a rozdelím žĺtka od bielkov, pričom žĺtky vmiešam do
čokoládovej hmoty a z bielkov ušľahám tuhý sneh. Do čoko krému vsypem
postupne múku, strúhanku, orechy, opäť vymiešam do krému a nakoniec
opatrne primiešam sneh z bielkov.
Potom mascarpone dôkladne zmiešam so všetkými ingredienciami, aby som
dostala roztierateľný, hladký krém.
Okrúhlu formu vysteliem papierom na pečenie, vylejem do nej dve tretiny
čokoládového cesta, krém lyžicou rovnomerne porozkladám po povrchu tak, aby
nezačal klesať do cesta a rovnomerne rozotriem po celej ploche. Potom
zvyšok čokoládovej masy opatrne rozotriem na krém a špajdlou urobím mramorovanie
medzi zvyšným cestom a krémom a vsuniem do vyhriatej rúry na 25
minút, vyberiem a nechám vychladnúť.
Servírujem s domácim karamelovým krémom (samostatne zverejnený –
pozn.red.). Chcela by som touto cestou upozorniť na to, že už pri prvom súste
zabudnete na všetky super akcie v novootvorenom obchodnom centre Centrál
a sústredíte sa na chuť každučkého čokoládovo-krémového obláčika, ktorý si
dopravíte na jazyk. Do ščokoládovania, milé sladkoúste devy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára