Dvere

Život je jediná nákaza šíriaca sa pohlaviami, ktorej prípady končia 100%-nou smrťou.
Z jedného ponúkam chuťovku v mojom bistre, možno zachutí aj Vám.

sobota 27. apríla 2013

Bábovka á la BistroBey

100 ml oleja 
50 g medu
50 g marhuľového džemu (alebo 1 strúhané jablko)
3 vajcia
50 g marcipánovej hmoty
2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
150 ml kyslej smotany či mascarpone
100 g polohrubej múky
50 g jemne mletých vlašských orechov, príp. mandlí
40 g hrozienok
50 g nalámanej bielej čokolády
1 - 2 PL nutely
 
Okrem toho:
cukrová poleva a hrubo nalámané pražené vlašské orechy, čokoláda, či kokosová múčka

Zmiešala som džem (príp. strúhané jablko) s medom a olejom. Potom som pridala po jednom vajcia, každé asi po 1 - 2 minútach šľahania elektrickým šľahačom. Postupne som prisypala nastrúhaný marcipán, hrozienka, nalámanú čokoládu. Nakoniec som pridala smotanu (mascarpone) a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Polovicu dôkladne prešľahaného cesta som navrstvila do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy (tento raz silikónovej), do zvyšnej polovice som zašľahala nutelu a vyliala do formy. Vrch som prikryla alobalom a dala do predhriatej rúry piect najprv na 200°C 15 min. a druhých 15 min. na 180°C.
Vychladnutú bábovku som vyklopila, poliala cukrovou polevou pripravenou klasicky: práškový cukor som vysypala do misky a po kvapkách som pridávala Amareto a miešala, kým som nedostala hustú tekutinu, a posypala nalámanými praženými vlašskými orechmi a zvyšnou bielou čokoládou.
Vynikajúca, veľmi šťavnatá, na jarný výlet do prírody, ako stvorená.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára