50 g medu
50 g marhuľového džemu (alebo 1 strúhané jablko)
3 vajcia
50 g marcipánovej hmoty
2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
150 ml kyslej smotany či mascarpone
100 g polohrubej múky
50 g jemne mletých vlašských orechov, príp. mandlí
40 g hrozienok
50 g nalámanej bielej čokolády
1 - 2 PL nutely
Okrem toho:
cukrová poleva a hrubo nalámané pražené vlašské orechy, čokoláda, či
kokosová múčka
Zmiešala som džem (príp. strúhané
jablko) s medom a olejom. Potom som pridala po jednom vajcia, každé asi po 1 -
2 minútach šľahania elektrickým šľahačom. Postupne som prisypala nastrúhaný
marcipán, hrozienka, nalámanú čokoládu. Nakoniec som pridala smotanu
(mascarpone) a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Polovicu dôkladne
prešľahaného cesta som navrstvila do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej
formy (tento raz silikónovej), do zvyšnej polovice som zašľahala nutelu a
vyliala do formy. Vrch som prikryla alobalom a dala do predhriatej rúry piect
najprv na 200°C 15 min. a druhých 15 min. na 180°C.
Vychladnutú bábovku som
vyklopila, poliala cukrovou polevou pripravenou klasicky: práškový cukor som
vysypala do misky a po kvapkách som pridávala Amareto a miešala, kým som
nedostala hustú tekutinu, a posypala nalámanými praženými vlašskými orechmi a
zvyšnou bielou čokoládou.
Vynikajúca, veľmi šťavnatá, na jarný výlet do prírody, ako stvorená. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára