150 g hnedého cukru
200 g miešanej múky (100 g
špaldová hladká+100 g polohrubá)
1 ČL kypriaceho prášku
1 vrecko vanilkového
pudingu Dr. Oetker
250 ml Acidka
1 vajce
50 g masla
1 vrecko škoricového cukru
štipku mletého koriandra
a soli
za menšiu hrsť strúhanky
1 fľaša zaváraných sliviek,
v lete 500 g vykôstkovaných čerstvých
sliviek alebo iného sezónneho ovocia
cukrová poleva
Rúru
zapnem na 190°C, aby sa patrične zahriala. Maslo izbovej teploty vyšľahám
s cukrom a vajcom do peny, prilejem acidko, primiešam mak
a postupne vsypem múku zmiešanú s pudingovým práškom, kypriacim
práškom, korením a trochou soli, dôkladne vyšľahám a cesto vylejem do
formy vystlanej papierom na pečenie. Povrch posypem strúhankou
a rovnomerne poukladám odkvapkané ovocie, v mojom prípade slivky
a vsuniem do rúry piecť približne 30 minút.
Medzi
tým si pripravím cukrovú polevu, namiesto vody som riedila práškový cukor
s rumom a ešte horúci koláč som ňou bohato poliala.
Jemne
vlažný koláč som nakrájala a servírovala. Ľudkovia boží, to vám bola aróma
a chuť, proste čosi fantastické. A čo je interesantné, že jeho
šťavnatosť a mäkkosť si zachová aj na druhý deň a možno že aj
o dva dni, ale toho sa nedožil. Zatiaľ ani ja zvečnenia na tieto stránky, ale určite dodatočne doplním...
Viem si
túto formáciu predstaviť aj s višňami alebo iným pikantným ovocím.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára