Cesto:
4 väčšie vajcia
130 g krupicového cukru
110 g polohrubej múky
20 g kvalitného kakaa
2 PL oleja
Celé vajcia s cukrom som zatiaľ miešala, kým som nedostala ľahký, penový krém. Postupne som pridávala preosiatu múku s kakaom a nakoniec priliala olej k okraju misky a iba dvomi, tromi pohybmi som ho vmiešala do cesta.
Na plech vystlaný papierom na pečenie (príp. teflónovým) som vyliala masu, uhladila a vsunula na 8 minút do 180°C vyhriatej rúry. Hotové cesto som ihneď vyklopila na pripravenú utierku, do nej zarolovala a takto som ho nechala vychladnúť.
Na teflónovom papieri mi zostali kúsky cesta a ako som ich tak jemne zoškrabávala chrbtom noža, došlo mi ľúto ich len tak vyhodiť.
Bolo ich dosť veľa a vyzerali celkom dekoratívne, tak som si povedala, že namiesto hoblín z čokolády, ktoré by sa mohli začať topiť, použijem tieto kúsky cesta, z ktorých som pomocou prstov nadrobila „hoblinky“. Môžem Vás ubezpečiť, že s výsledkom budete spokojné a úspech zožne aj u koštovačov.
Krém:
250 g mascarpone
120 g bielej čokolády
100 ml šľahačkovej smotany
1 PL Grand Marnier
štipka mletého koriandra
štipka škorice
1 PL pikaa v tube (príp. Salko v plechovke)
1 malá plechovka mandariniek
Okrem toho:
pražené plátky mandlí
Bielu čokoládu som roztopila vo vodnom kúpeli a po chvíľke som po lyžiciach primiešala mascarpone, potom likér, koreniny, pikao a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Časť mandarínok som odložila bokom na ozdobovanie. Dve tretiny krému som obohatila narezanými mandarínkami a naplnila vychladnuté cesto, ktoré som jemne odmotala z utierky a po rovnomernom naplnení opäť zrolovala (tento raz už bez utierky samozrejme).
Na celý povrch som roztrela zvyšný krém, po okrajoch cesta som veľmi jemne nasypala a prstami pritlačila hoblinky z cesta, na chrbát poukladala mandarínky, napichala k ich okrajom pražené mandľové lupienky a vložila do chladničky na pár hodín a môže začať oslava ku Dňu matiek.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára