20 g kakaa (cca 1 PL)
1 PL
hladkej múky
1 dl
mlieka
0,5 dl
vody (alkohol)
2 – 3
PL hnedého krupicového cukru
mletá
škorica podľa chuti
20 g
masla
štipka
soli
Čokoládu
na varenia nalámem na čo najmenšie kúsky, najlepšie sú nepravidelné hobliny. V mlieku
rozmiešam múku a pozvoľna zohrievam, prisypem cukor a poctivo miešam nad
miernym plameňom, kým tekutina nezhustne na konzistenciu krému. Potom odstavím,
prisypem kakaový prášok, hobliny čokolády so škoricou a miešam, kým sa
čokoláda úplne nespojí s mliečnym krémom. Nakoniec primiešam maslo a soľ.
Ak by bol topping veľmi hustý, tak po troške prilejem vodu, príp. kto má rád
alkohol, tak koňak, brandy alebo rum. Topping by mal z varechy stekať
pomalým tenkým prúdom, asi takto nejak
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára