Dvere

Život je jediná nákaza šíriaca sa pohlaviami, ktorej prípady končia 100%-nou smrťou.
Z jedného ponúkam chuťovku v mojom bistre, možno zachutí aj Vám.

sobota 16. mája 2015

Domáci čokoládový topping

50 g čokolády
20 g kakaa (cca 1 PL)
1 PL hladkej múky
1 dl mlieka
0,5 dl vody (alkohol)
2 – 3 PL hnedého krupicového cukru
mletá škorica podľa chuti
20 g masla
štipka soli

Čokoládu na varenia nalámem na čo najmenšie kúsky, najlepšie sú nepravidelné hobliny. V mlieku rozmiešam múku a pozvoľna zohrievam, prisypem cukor a poctivo miešam nad miernym plameňom, kým tekutina nezhustne na konzistenciu krému. Potom odstavím, prisypem kakaový prášok, hobliny čokolády so škoricou a miešam, kým sa čokoláda úplne nespojí s mliečnym krémom. Nakoniec primiešam maslo a soľ. Ak by bol topping veľmi hustý, tak po troške prilejem vodu, príp. kto má rád alkohol, tak koňak, brandy alebo rum. Topping by mal z varechy stekať pomalým tenkým prúdom, asi takto nejak

Typ: V lepšom prípade sa môže mlieko nahradiť tučnou smotanou na šľahanie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára