Dvere

Život je jediná nákaza šíriaca sa pohlaviami, ktorej prípady končia 100%-nou smrťou.
Z jedného ponúkam chuťovku v mojom bistre, možno zachutí aj Vám.

sobota 30. januára 2016

Čokoládový krém univerzál

Tento krém má veľmi intenzívnu čokoládovú chuť, peknú farbu, úžasnú krémovú konzistenciu a príprava je naozaj jednoduchá. Možno ním plniť úplne všetko, čo vám príde pod ruku. Ja som ho tento raz použila na plnenie tartaletiek z mandľového cesta a dozdobila som ho čerstvými čučoriedkami, no variácií je neskutočne veľa. Mmmm....
 
250 ml smotany na šľahanie
120 g čokolády 70%
1 PL kakao
1 PL krupicového cukru
1 PL brandy alebo iný alkohol
štipka škorice a soli

100 ml smotany s cukrom privediem do varu, pridám kakao rozmiešané na kašičku v troške smotany, odstavím, vsypem nalámanú čokoládu spolu so soľou a miešam, kým sa neroztopí. Krém nechám vychladnúť a potom pridám alkohol a dochutím škoricou.

Zvyšnú, dobre vychladenú smotanu vyšľahám do tuhej peny, ktorú potom postupne pridávam k čokoládovému krému, zmiešam, prikryjem a odložím do chladničky na noc.

Na druhý deň krém prešľahám a keby sa zdal príliš hustý, možno ho zriediť z 1 – 2 ČL tučnej kyslej smotany.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára