50 g polohrubej
špaldovej múky
1 PL detskej krupice
3 väčšie vajcia
80 g masla
150 g práškového cukru
50 g hrozienok
70 g opražených a na
hrubo rozdrvených mandlí
1 ČL drveného anízu
1 ČL mandľovej esencie
1 PL rumu
kôra z 1 citróna
Rúru som zapla na 170°C. Do misky so zemiakovým pyré som nasypala múku,
krupicu, zapracovala som do pyré, potom som pridala hrozienka, mandle, jemne
nastrúhanú citrónovú kôru esenciu, alkohol a jemne rozdrvené anízové semená
– tie sú fakt dôležité kvôli celkovej chuti torty.
Maslo s polovicou cukru som vyšľahala do penista a postupne som zašľahala
žĺtka.
V druhej miske som vyšľahala bielka a keď už boli riadne
napenené, prisypala som zvyšný cukor a šľahala som, kým sa netvorili pevné
špičky. Potom som špachtľou opatrne vmiešala bielkovú masu do žĺtkovej, vyliala
som cesto do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a vsunula do
vyhriatej rúry piecť cca 40 minút.
Tortu vyberiem, nechám úplne vychladnúť, poprášim cukrom, alebo prelejem
javorovým sirupom a podávam. Lepšia je ale na druhý deň, keď sa chute
spoja.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára