Dvere

Život je jediná nákaza šíriaca sa pohlaviami, ktorej prípady končia 100%-nou smrťou.
Z jedného ponúkam chuťovku v mojom bistre, možno zachutí aj Vám.

štvrtok 7. apríla 2016

Zucotto

Táto klasická sladká dobrota je vo svojej podstate veľmi jednoduchá, len s “montážou” je trochu viac roboty, no výsledok stojí zato, najmä keď chce človek návštevu nadchnúť trochou sladkého osvieženia, preto sa hodí skôr na leto, ale keďže aj teraz na jar vystúpili teploty na viac ako 24°C, urobila som výnimku.

Piškótové cesto , ja som mala zo 4 vajec, upečené v tortovej forme rozkrojím horizontálne, jednu polovicu rozkrojím do hviezdice (vznikne mi 8 ks trojuholníkov) na druhú polovicu položím misku hore dnom, ktorá bude formou pre tento dezert a vykrojím po obvode budúce dno koláča. Zvyšné odrezky použijem neskôr na rozdelenie vnútornej časti koláča.

Dotyčnú misku vysteliem potravinovou fóliou a trojuholníky do nej naukladám tak, aby sa okraje prekrývali, bohato ich pokvapkám Amarettom a odložím nabok.

Nakrájam na malé kúsky kandované ovocie aké máte v obľube asi tak 50 g, namočím ich do rumu so škoricou, nalámem cca 50 g kvalitnej čokolády, nastrúham cca 30 g marcipánovej hmoty a opražím cca 50 g mandlí a na hrubo ich nalámem.

Vezmem 250 g  mascarpone, 250 ml vyšľahanej šľahačky, krupicový a vanilkový cukor podľa chuti a všetko spolu vyšľahám. Ak je krém príliš hustý, prilejem trochu mlieka a zamiešam ovocie, čokoládu a mandle. Masu rozdelím a do jednej polovice vmiešam 3 PL nutelly.

Teraz vyberiem misku vystlanú korpusom, nutellový krém votriem do spodku, poukladám piškótové odrezky, opäť ich pofŕkam Amarettom, na ne rovnomerne rozotriem biely krém, prikryjem vyrezaným korpusom, opäť bohato pokvapkám alkoholom, dôkladne zabalím do potravinovej fólie, možno ju zaťažiť, aby bol tvar krajší, keď sa cesto napije krému a odložím do chladničky, najlepšie na noc. Na druhý deň, pár hodín pred príchodom návštevy dezert vyberiem z chladničky, odbalím, vyklopím na podnos, vyšľahám šľahačku, potriem ňou rovnomerne celý kopec, hrbol alebo typel a tesne pred podávaním poprášim kvalitným kakaom, dozdobím opraženými mandľovými lupienkami a nesiem hrdo na stôl – úspech naozaj zaručený, benissimo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára