Piškótové cesto , ja som mala zo 4 vajec, upečené v tortovej forme
rozkrojím horizontálne, jednu polovicu rozkrojím do hviezdice (vznikne mi 8 ks
trojuholníkov) na druhú polovicu položím misku hore dnom, ktorá bude formou pre
tento dezert a vykrojím po obvode budúce dno koláča. Zvyšné odrezky použijem
neskôr na rozdelenie vnútornej časti koláča.
Dotyčnú misku vysteliem potravinovou fóliou a trojuholníky do nej
naukladám tak, aby sa okraje prekrývali, bohato ich pokvapkám Amarettom a
odložím nabok.
Nakrájam na malé kúsky kandované ovocie aké máte v obľube asi tak 50 g,
namočím ich do rumu so škoricou, nalámem cca 50 g kvalitnej čokolády, nastrúham
cca 30 g marcipánovej hmoty a opražím cca 50 g mandlí a na hrubo ich nalámem.
Vezmem 250 g mascarpone, 250 ml
vyšľahanej šľahačky, krupicový a vanilkový cukor podľa chuti a všetko spolu
vyšľahám. Ak je krém príliš hustý, prilejem trochu mlieka a zamiešam ovocie,
čokoládu a mandle. Masu rozdelím a do jednej polovice vmiešam 3 PL nutelly.
Teraz vyberiem misku vystlanú korpusom, nutellový krém votriem do spodku,
poukladám piškótové odrezky, opäť ich pofŕkam Amarettom, na ne rovnomerne
rozotriem biely krém, prikryjem vyrezaným korpusom, opäť bohato pokvapkám
alkoholom, dôkladne zabalím do potravinovej fólie, možno ju zaťažiť, aby bol tvar krajší, keď sa cesto napije krému a odložím do
chladničky, najlepšie na noc. Na druhý deň, pár hodín pred príchodom návštevy
dezert vyberiem z chladničky, odbalím, vyklopím na podnos, vyšľahám šľahačku,
potriem ňou rovnomerne celý kopec, hrbol alebo typel a tesne pred podávaním
poprášim kvalitným kakaom, dozdobím opraženými mandľovými lupienkami a nesiem
hrdo na stôl – úspech naozaj zaručený, benissimo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára