Dvere

Život je jediná nákaza šíriaca sa pohlaviami, ktorej prípady končia 100%-nou smrťou.
Z jedného ponúkam chuťovku v mojom bistre, možno zachutí aj Vám.

sobota 11. júna 2016

Bublanina s čerešňami a marcipánom

120 g masla
100 g krupicového cukru
3 žĺtky
5 bielkov
125 ml plnotučného mlieka
150 g strúhanky z piškót
50 g drvených amaretiek
100 g marcipánu
drvený aníz (nemusí byť)
soľ
maslo a strúhanka na vysypanie formy

400 g vykôstkovaných čerešní

Rúru zapnem na 170°C.

Bielky vyšľahám v miske so štipkou soli do tuhej peny, prisypem 50 g cukru a šľahám, kým sa mi netvoria pevné špičky. Odložím do chladničky.

Maslo izbovej teploty vyšľahám s cukrom do bieleho krému, prišľahám bielky, mlieko, nastrúhaný marcipán a nakoniec po lyžiciach strúhanku z piškót, amaretiek (ak nemáte doma, tak stačia piškóty a keď ani tie, tak obyčajná strúhanka) a drvený aníz podľa chuti. Nakoniec jemne vmiešam tuhý sneh z bielkov tak, aby sa nepolámal, cesto vylejem do maslom vytretej formy, vysypanej strúhankou, husto poukladám čerstvé, umyté a vykôstkované čerešne a vsuniem do zohriatej rúry na 20 – 25 minút.

Upečenú voňavú bublaninu vyberiem z rúry, nechám vychladnúť, posypem práškovým cukrom a podávam s kopčekom čerstvej šľahačky. Stačí jediné slovíčko – božské.....  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára