100 g krupicového cukru
3 žĺtky
5 bielkov
125 ml plnotučného mlieka
150 g strúhanky z piškót
50 g drvených amaretiek
100 g marcipánu
drvený aníz (nemusí byť)
soľ
maslo a strúhanka na
vysypanie formy
400 g vykôstkovaných
čerešní
Rúru
zapnem na 170°C.
Bielky
vyšľahám v miske so štipkou soli do tuhej peny, prisypem 50 g cukru a šľahám,
kým sa mi netvoria pevné špičky. Odložím do chladničky.
Maslo
izbovej teploty vyšľahám s cukrom do bieleho krému, prišľahám bielky,
mlieko, nastrúhaný marcipán a nakoniec po lyžiciach strúhanku z piškót,
amaretiek (ak nemáte doma, tak stačia piškóty a keď ani tie, tak obyčajná
strúhanka) a drvený aníz podľa chuti. Nakoniec jemne vmiešam tuhý sneh z bielkov
tak, aby sa nepolámal, cesto vylejem do maslom vytretej formy, vysypanej
strúhankou, husto poukladám čerstvé, umyté a vykôstkované čerešne a vsuniem
do zohriatej rúry na 20 – 25 minút.
Upečenú
voňavú bublaninu vyberiem z rúry, nechám vychladnúť, posypem práškovým
cukrom a podávam s kopčekom čerstvej šľahačky. Stačí jediné slovíčko –
božské.....
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára