5 bielkov
3 PL krupicového cukru
2 PL medu
1 PL oleja
2 PL strúhanky
1 PL polohrubej múky
1/2
vrecka kypriaceho prášku
100 g nasekaných lieskových orechov
3 - 4 PL Nutelly.
3 - 4 PL Nutelly.
Krém:
0,7 l mlieka,
3 PL hladkej múky,
5 žĺtkov
5 PL krupicového cukru
1 balíček vanilkového pudingu
200 g masla
2 balíčky vanilkového cukru,
100 g kvalitnej čokolády
3 PL hladkej múky,
5 žĺtkov
5 PL krupicového cukru
1 balíček vanilkového pudingu
200 g masla
2 balíčky vanilkového cukru,
100 g kvalitnej čokolády
Okrem toho:
detské piškóty
cca 1 balenie (najlepšie sú podlhovasté pocukrované)
vlažné mlieko
podľa potreby
250 ml smotany na šľahanie
250 g mascarpone, alebo rovnaké množstvo
smotany na šľahanie
práškový cukor podľa potreby
Rúru zapnem
na 170°C. Plech vysteliem papierom na pečenie, potriem ho olejom a vysypem
nalámanými lieskovými orechmi.
Bielka so
štipkou soli vyšľahám do tuhej peny. Pridám cukor a šľahám, kým sa mi
netvoria pevné, lesklé špičky. Potom pridám med, olej a nakoniec postupne
prisypem múku zmiešanú so strúhankou a kypriacim práškom. Cesto vylejem na
pripravený vymastený plech vysypaný lieskovcami, rozotriem a vložím do
rúry piecť na cca 8 – 10 min., kým nebude pekné ružové. Hotové cesto vyberiem,
ešte horúce prevrátim na tácku, stiahnem papier a dôkladne roztriem po
celom povrchu Nutelu. V tejto fáze sa dobre topí a rozotiera, lebo
cesto bude po vychladnutí dosť krehké.
Kým cesto
vychladne, pripravím si krémy:
Do mlieka
zamiešam žĺtky, múku, cukor, pudingový prášok tak, aby nezostali žiadne hrčiyk
a na miernom ohni uvarím hustý pudingový krém. Do teplého krému zašľahám
maslo a v tejto fáze krém rozdelím na dve časti. Do jednej zašľahám vanilkový cukor a do
druhej zašľahám nalámanú, roztopenú čokoládu.
Vyšľahám šľahačku
a osladím podľa potreby. Ja som v tomto bode primiešala mascarpone.
A teraz skladačka:
Na Nutellou
natretý korpus rovnomerne rozotriem vanilkový krém, na neho husto poukladám
piškóty jemne navlhčené vlažným mliekom (nie rozmočiť!), navrstvím
čokoládový krém a na neho rozotriem sladenú šľahačku. Ja som ešte pred vrstvou
mascarpone a šľahačky posypala čokokrém medovým müsli lieskovcovým.
Povrch možno
posypať podľa fantázie a chuti napr. opraženými lieskovcami karamelizovanými
v cukre a „pocákať“ tekutou čokoládou. Hotovo!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára