Dvere

Život je jediná nákaza šíriaca sa pohlaviami, ktorej prípady končia 100%-nou smrťou.
Z jedného ponúkam chuťovku v mojom bistre, možno zachutí aj Vám.

sobota 20. decembra 2014

Kinder bueno rezy

Cesto:

5 bielkov
3 PL krupicového cukru
2 PL medu
1 PL oleja
2 PL strúhanky
1 PL polohrubej múky
1/2  vrecka kypriaceho prášku
 
100 g nasekaných lieskových orechov
3 - 4 PL Nutelly.

Krém:
0,7 l mlieka,
3 PL hladkej múky,
5 žĺtkov
5 PL krupicového cukru
1 balíček vanilkového pudingu
200 g masla
2 balíčky vanilkového cukru,
100 g kvalitnej čokolády

Okrem toho:

detské piškóty cca 1 balenie (najlepšie sú podlhovasté pocukrované)
vlažné mlieko podľa potreby
250 ml smotany na šľahanie
250 g mascarpone, alebo rovnaké množstvo smotany na šľahanie
práškový cukor podľa potreby


Rúru zapnem na 170°C. Plech vysteliem papierom na pečenie, potriem ho olejom a vysypem nalámanými  lieskovými orechmi.

Bielka so štipkou soli vyšľahám do tuhej peny. Pridám cukor a šľahám, kým sa mi netvoria pevné, lesklé špičky. Potom pridám med, olej a nakoniec postupne prisypem múku zmiešanú so strúhankou a kypriacim práškom. Cesto vylejem na pripravený vymastený plech vysypaný lieskovcami, rozotriem a vložím do rúry piecť na cca 8 – 10 min., kým nebude pekné ružové. Hotové cesto vyberiem, ešte horúce prevrátim na tácku, stiahnem papier a dôkladne roztriem po celom povrchu Nutelu. V tejto fáze sa dobre topí a rozotiera, lebo cesto bude po vychladnutí dosť krehké.

Kým cesto vychladne, pripravím si krémy:

Do mlieka zamiešam žĺtky, múku, cukor, pudingový prášok tak, aby nezostali žiadne hrčiyk a na miernom ohni uvarím hustý pudingový krém. Do teplého krému zašľahám maslo a v tejto fáze krém rozdelím na dve časti.  Do jednej zašľahám vanilkový cukor a do druhej zašľahám nalámanú, roztopenú čokoládu.

Vyšľahám šľahačku a osladím podľa potreby. Ja som v tomto bode primiešala mascarpone.

A teraz skladačka:

Na Nutellou natretý korpus rovnomerne rozotriem vanilkový krém, na neho husto poukladám piškóty jemne navlhčené vlažným mliekom (nie rozmočiť!), navrstvím čokoládový krém a na neho rozotriem sladenú šľahačku. Ja som ešte pred vrstvou mascarpone a šľahačky posypala čokokrém medovým müsli lieskovcovým.

Povrch možno posypať podľa fantázie a chuti napr. opraženými lieskovcami  karamelizovanými v cukre a „pocákať“ tekutou čokoládou. Hotovo!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára