4 väčšie vajcia - rozdelené
3 PL trstinového cukru
4 PL múky (2 PL
polohrubej + 2 PL špaldovej múky)
1/2 ČL kypriaceho
prášku
2 PL teplej vody
štipka soli
zopár kvapiek
vanilkovej esencie
Plnka:
statný strapec
veľkobobuľového červeného hrozna
1 vrecko škoricového
cukru
50 g hnedého cukru
20 – 30 g masla
Lieskovcový krém:
200 g mascarpone
50 g masla
1 vrecko fruktózového
cukru
2 PL Nutelly
Rúru zapnem na 180°C. Bobule
hrozna umyjem, ostrým nožom rozrežem, vykôstkujem a rovnomerne rozsypem na
dno formy, vystlanej papierom na pečenie. Posypem škoricovým a hnedým
cukrom. Maslo nakrájam na drobné kúsky a rovnomerne rozdelím po celej
ploche rozsypaných bobúľ hrozna a dám bokom.
Žĺtka s 2 PL
cukru a vodou vyšľahám do bielej peny, bielka v druhej miske vyšľahám
s 1 PL cukru a štipkou soli do tuhej peny. Do žĺtkov prikvapkám vanilkovú
esenciu a po lyžiciach zašľahám múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Nakoniec taktiež po lyžiciach primiešam jemnými pohybmi špachtľou penu
z bielkov, hotové cesto vylejem na hrozno a formu vsuniem do rúry.
Pečiem cca 20 minút, pre istotu vyskúšam pichnúť do stredu špajdlu a keď
je suchá, ihneď vyberiem, po pár minútach prevrátim na keramický
tanier, jemne stiahnem papier na pečenie a nechám úplne vychladnúť.
Vôňa škoricového
cukru, ovocia a masla bude fakt omamná, ale treba odolať, lebo ešte chýba
neuveriteľne jednoduchý, ale fakt dobrý krém, ktorý si pripravím tak, že
vymiešam maslo s cukrom, do ktorého zašľahám mascarpone a nakoniec po
lyžiciach Nutellu. Stačí ho už len rovnomerne poroztierať po krásnej mozaike
lesklého ovocia, trochu zachladiť a ..... no čo vám budem tuto vypisovať, aké
to je. Vyskúšajte, ochutnajte a vychutnajte, stojí to zato a určite
aj s iným ovocím.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára