Dvere

Život je jediná nákaza šíriaca sa pohlaviami, ktorej prípady končia 100%-nou smrťou.
Z jedného ponúkam chuťovku v mojom bistre, možno zachutí aj Vám.

sobota 17. novembra 2012

Mramorový koláč z mandľového cesta



100 g polohrubej múky
100 g jemne mletých mandlí
100 g masla
2 vajcia
100 g krupicového cukru
1 ČL kypriaceho prášku
250 g kyslej smotany
1 PL kvalitného kakaa
pár kvapiek mandľovej esencie
trošku mletého koriandra

Predhrejem rúru na 180°C. Maslo vymiešam s cukrom do biela, pridám vajcia kyslú smotanu, esenciu a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, koriandrom a nakoniec mleté mandle. Keď je cesto jednoliate, dve tretiny vylejem do pripravenej formy – ja som po prvý raz použila silikónovú formu v tvare ruže a musím uznať, že sa osvedčila. Preto som ju nevytrela maslom a nevysypala múkou, ako by sa to malo pri klasickej. Do poslednej tretiny cesta vmiešam kakao, rozlejem rovnomerne na čisto mandľové, mramorujem paličkou a vsuniem do vyhriatej rúry na cca 30 minút.
Hotový posypem práškovým cukrom a nechám vychladnúť, lebo ak sa je ešte teplý, chute nie sú dostatočne spojené nevystúpia do popredia. A okrem toho, tento koláč vydrží šťavnatý a mäkký aj niekoľko dní, uskladnený v chlade, zabalený do potravinovej fólie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára