100 g polohrubej múky
100 g jemne mletých mandlí
100 g masla
2 vajcia
100 g krupicového cukru
1 ČL kypriaceho prášku
250 g kyslej smotany
1 PL kvalitného kakaa
pár kvapiek mandľovej esencie
trošku mletého koriandra
Predhrejem rúru na 180°C. Maslo vymiešam
s cukrom do biela, pridám vajcia kyslú smotanu, esenciu a nakoniec
preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, koriandrom a nakoniec
mleté mandle. Keď je cesto jednoliate, dve tretiny vylejem do pripravenej formy
– ja som po prvý raz použila silikónovú formu v tvare ruže a musím
uznať, že sa osvedčila. Preto som ju nevytrela maslom a nevysypala múkou,
ako by sa to malo pri klasickej. Do poslednej tretiny cesta vmiešam kakao,
rozlejem rovnomerne na čisto mandľové, mramorujem paličkou a vsuniem do
vyhriatej rúry na cca 30 minút.
Hotový posypem práškovým cukrom a nechám
vychladnúť, lebo ak sa je ešte teplý, chute nie sú dostatočne spojené
nevystúpia do popredia. A okrem toho, tento koláč vydrží šťavnatý
a mäkký aj niekoľko dní, uskladnený v chlade, zabalený do
potravinovej fólie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára