200 g krabích klepiet nakladaných v oleji
200 g čerstvý mangold
1 ks kápie alebo červenej papriky
100 g údenej krkovičky
2 strúčiky cesnaku
1 PL olivový olej
kytička čerstvej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ
Najprv umyjem a očistím kápiu, cesnak a z mangoldu odstránim
hrubšie stonky. Cesnak nakrájam na tenké plátky, krkovičku a kápiu na tenké
pásiky, mangoldové lístky natrhám na menšie kúsky a z krabích klepiet
zlejem olej.
V panvici zohrejem olivový olej, vsypem kúsky krkovičky, cesnak
a smažím iba dovtedy, kým nepustia arómu, pridám kápiu, zopár minút
restujem, aby pustila šťavu, pridám natrhané mangoldové lístky, mäso
z klepiet, okorením, prisolím, premiešam, ochutnám a keď po pár
minútach vône pripomínajú teplý, morský vánok, pridám uvarené špagety, zmiešam
ich so zmesou zeleniny a klepiet, odstavím z ohňa, posypem jemne nasekanou
petržlenovou vňaťou a ihneď servírujem pri plamienku sviečky
s pohárom Rulandského bieleho, neskorý zber.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára