500 g múky výberovej polohrubej
1,5 dl piva
150 g mozarella (ako náhradu možno použiť 150 g jogurtu a 30 g tuku)
70 g zemiakového pyré
0,5 dl vody
11 g soli
25 g čerstvého droždia
1 ČL prášok do pečiva (pr-do-peč)
Pripravila som si kvások z droždia, vlažnej vody a trochy cukru. Do preosiatej múky som pridala prdopeč, soľ zemiakové pyré, mozarellu (jogurt), pivo izbovej teploty a vliala kvások. Vypracovala som vláčne cesto, prikryla a nechala cez noc dobre vykysnúť. Ráno som ho opäť
prehnietla, hodinu nechala odpočinúť a vytiahla na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch som natrela olejom, posypala na jemno nasekanými bylinkami (tymián, bazalka, rozmarín), ozdobila údeninami, paradajkami, cibuľou, cesnakom a syrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára