Dvere

Život je jediná nákaza šíriaca sa pohlaviami, ktorej prípady končia 100%-nou smrťou.
Z jedného ponúkam chuťovku v mojom bistre, možno zachutí aj Vám.

nedeľa 2. októbra 2011

Slaný koláč z Dní zelá

500 g múky výberovej polohrubej
1,5 dl piva
150 g mozarella (ako náhradu možno použiť 150 g jogurtu a 30 g tuku)
70 g zemiakového pyré
0,5 dl vody
11 g soli
25 g čerstvého droždia
1 ČL prášok do pečiva (pr-do-peč)

Pripravila som si kvások z droždia, vlažnej vody a trochy cukru. Do preosiatej múky som pridala prdopeč, soľ zemiakové pyré, mozarellu (jogurt), pivo izbovej teploty a vliala kvások. Vypracovala som vláčne cesto, prikryla a nechala cez noc dobre vykysnúť. Ráno som ho opäť
prehnietla, hodinu nechala odpočinúť a vytiahla na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch som natrela olejom, posypala na jemno nasekanými bylinkami (tymián, bazalka, rozmarín), ozdobila údeninami, paradajkami, cibuľou, cesnakom a syrom.
Rúru som rozpálila na 220°C a vložila do nej plechy s koláčmi na 8 minút. Potom som znížila teplotu na 200°C a nechala dopiecť. Po vybratí z rúry, som potrela okraje teplou vodou, aby zmäkli. Mmm, cítite tú úžasnú vôňu?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára