125 g kačacej masti
(možno použiť aj iný druh masti, príp. masla, ale od
kačacej budú správne rustikálne)
300 g zemiakového pyré
20 g čerstvého droždia
100 g strúhaného údeného syra
1,5 ČL soli
trošku drveného kmínu
1 vajce na potieranie
sezamové, ľanové semienka na posypanie
Všetky ingrediencie poctivo ručne miesim (približne tak 5 – 6 minút), aby mi svalová hmota neochabovala, prikryjem, uložím na teplé miesto kysnúť na 8 hodín, ak sa neponáhľam, tak na noc do chladničky.
Keď sa ráno preberiem a som schopná orientácie, zbehnem dolu zapnúť rúru na 180°C. Vyberiem cesto, roztiahnem ho do výšky cca 1 – 1,5 cm, vytrhávam z neho s klasickou guľatou formičkou pagáče, rozložím na plech vystlaný papierom na pečenie, potriem vajíčkom, posypem semienkami a vložím do rúry.
Síce si už neľahnem späť, ale dám sa do gala, spustím kávovar a keď pagáče vyberiem voňavé, so zlatožltými lícami z rúry, zvolávam osadenstvo k božským neskorším raňajkám. Vyskúšajte tento scenár, úspech v každej jeho forme bude zaručený a dostatok blaženej energie tiež. Tentoraz som ale odložila väčšiu časť pre nadšencov jachtingu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára