Dvere

Život je jediná nákaza šíriaca sa pohlaviami, ktorej prípady končia 100%-nou smrťou.
Z jedného ponúkam chuťovku v mojom bistre, možno zachutí aj Vám.

pondelok 13. augusta 2012

Slivková zmrzlina s amaretkami


300 g sladkých vykôstkovaných sliviek
0,5 dl Martini rosso
70 - 100 g krupicového cukru (podľa chuti)
1 PL nutely
250 g mascarpone
štipka škorice
mandľové pusinky Amaretti


Umyté a vykôstkované slivky nakrájam na kocky, vsypem do hrnca, zalejem červeným Martini a na miernom plameni dusím, kým ovocie nezmäkne. Tesne pred odstavením pridám cukor a nutelu, nechám rozpustiť, odstavím, aby ovocie úplne vychladlo.
Mascarpone vymiešam so škoricou, vlyžicujem do ovocnej zmesi a ponorným mixérom rozmixujem. Ochutnám a ak je masa málo sladká, prilejem trochu medu a premiešam. Hustú masu vylejem do nádoby, uzatvorím a vložím do mrazničky na pár hodín, potom vyberiem, premiešam a husto povtláčam mandľové pusinky pod hladinu mrznúcej zmrzliny, uzatvorím a opäť vložím do mrazničky na noc. Preto vkladám pusniky v takom medzičase, aby do seba nenasali príliš veľa tekutiny a držali pekne tvar.

Vraj je to chuťovo i konzistenčne najlepšia zmrzka, aká bola u nás podávaná s nepopierateľným faktom, že v zmrzlinárňach a cukrárňach by ste ju zbytočne hľadali. I keď práve odtiaľ mi poslúžila ako inšpirácia vynikajúca zmrzlina cookies.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára