Dvere

Život je jediná nákaza šíriaca sa pohlaviami, ktorej prípady končia 100%-nou smrťou.
Z jedného ponúkam chuťovku v mojom bistre, možno zachutí aj Vám.

nedeľa 5. augusta 2012

Zapekané cukety s dubákmi


1 veľká, alebo 2 menšie cukety
1 kapia
3 statné čerstvé dubáky
3 mladé cibuľky aj s vňaťou
1 strúčik cesnaku
prerastená oravská slanina – množstvo podľa chuti
2 staršie grahamové pečivá
trochu vývaru na zaliatie pečiva, príp. vlažná voda
3 väčšie vajcia
za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
soľ, čierne korenie, majoránka
husacia masť
strúhanka
100 g tvrdého syra


Predhrejem rúru na 200°C.
Pečivo nakrájam na kocky, vsypem do misy, zalejem vývarom, aby ho do seba poriadne nasalo. Do panvice dám trochu masti, na kocky nakrájanú slaninu, kapiu a dubáky, chvíľku podusím a odstavím. Očistenú cukinu a cesnak nakrájam na drobno spolu s petržlenovou vňaťou a cibuľkou. Všetko prisypem k pečivu spolu s dubákovou zmesou,  vlejem tri vajíčka, osolím a okorením podľa chuti. Môj starý dobrý pekáč vymažem hojne masťou, vlejem do neho zmes a celý povrch rovnomerne a husto posypem strúhankou.
Na ňu poukladám kúsky masti a šupnem do rúry na cca 30 minút, kým nebude povrch poriadne chrumkavý. Rúru vypnem, zmes posypem strúhaným syrom a nechám v rúre dovtedy, kým sa neroztopí.


Potom vyberiem a servírujem len tak, aby som si mohla vychutnať arómu našich slovenských dubákov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára