Výhodou tejto rýchlovky je, že skolí momentálnu žiadostivosť po sladkosti a aj zasýti. V také sivé, jesenné popoludnie rozjasní zmysly a dodá energiu.
250 g jemného tvarohu
150 g hrubej múky
1 vajce
1 PL vanilkový pudingový prášok
štipka soli
100 g strúhanky
100 g masla
100 g práškového cukru
kropaj marhuľového džemu
Z tvarohu, vajca, múky, pudingového prášku a štipky soli spracujem cesto a nechám pol hodinku v mise odpočívať. Medzi tým v panvici roztopím maslo, prisypem strúhanku a na miernom ohni opražím do ružova. Ak by zmes bola príliš suchá, pridám toľko oleja, aby strúhanka zmastnela. Odstavím a hneď zamiešam cukor. Potom dám zovrieť vodu vo veľkom hrnci s trochou soli a nahádžem do nej guľky z cesta, ktoré som formovala navlhčenou rukou a počkám, kým nevyplávajú na povrch, čo znamená, že už sú uvarené. S cedítkovou naberačkou povyberám na tanier, posypem pocukrovanou strúhankou a moji blízky si pridajú aj kropaj marhuľového džemu a do toho si namáčajú každé sústo. No nie je to jednoduché?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára