500 g morčacích sŕdc
100 g kačacej masti
1 cibuľa
150 g mäsitej slaniny (napr. anglickej)
150 g čerstvých šampiňónov
1 väčšia zelená paprika
2 dl bieleho vína (náhodou som mala doma omšové)
0,5 l vývaru
majorán
čerstvá petržlenová vňať
soľ, mleté čierne korenie
Srdcia umyjem, prekrojím po dĺžke, nakrájam na plátky a jemne poprášim hladkou múkou. V panvici roztopím masť, vsypem na jemne nakrájanú cibuľu, udusím ju do mäkka, pridám taktiež na jemno nakrájanú slaninu a papriku, chvíľku restujem a vsypem plátky sŕdc. Niekoľko krát premiešam, posypem korením a majoránom. Keď plátky svalu stmavnú, vsypem na plátky nakrájané šampiňóny, podlejem vínom, nechám odpariť, následne podlejem vývarom, zmiernim oheň, prikryjem a udusím do mäkka. Potom, ako sa tekutina zredukuje a trochu zhustne, dosolím podľa chuti a posypem jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.
Toto jednoduché, ale chutné jedlo podávam so švábskymi špeclami opraženými do chrumkava na kačacej masti a ozdobím lyžičkou hustej kyslej smotany.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára