Čas zastaviť nedokáže nikto, ale zaželať všetko najlepšie a najsladšie aj k tým tohtoročným narodeninám, na šťastie má kto!
Korpus a poleva
(viď recept na čokoládovú tortu)
Kokosový krém
130 ml kokosového mlieka (malá plechovka)
1 vaječný žĺtok
2 PL vanilkového cukru
1 PL hladkej múky
1 PL kukuričného škrobu
štipka soli
50 g masla
Okrem toho
100 g kokosovej múčky
zopár kúskov kandovaných čerešní
Žĺtok s cukrom vymiešam do peny a vo vodnom kúpeli uvarím hustý krém. Stiahnem nabok, prilejem kokosové mlieko, vsypem múku a štipku soli (zvýrazní chuť kokosu), starostlivo premiešam a vrátim do vodného kúpeľa variť. Keď krém zhustol, vyberiem z vodného kúpeľa a miešam, kým nie je vlažný, potom vložím maslo izbovej teploty, vezmem tyčový mixer a šľahám do hustej peny, ktorú potom odložím na chvíľku do chladničky, aby sa s ňou lepšie natieral rozrezaný korpus. Ak sa Vám zdá byť krému málo, tak si urobte z dupľovanej dávky. Podľa chuti možno pridať aj kokosovú múčku, ale ja som ju tam nepridala, aby bol krém hladký. Radšej som ňou posypala povrch torty po nanesení čokoládovej polevy, ozdobila polovičkami kandovaných čerešní, zapichla do stredu 2 maličké vetvičky krušpánu a boky som ozdobila lístkami šalvie, ktorá je vždy zelená (na medovke nezostal kvôli mrazom jediný použiteľný lístok) a kúskami tyčinky Bounty, keďže som vedela, že je chuťovým favoritom obdarovanej osoby. Tak, a môže ísť do krabice na transport. Snáď neminula účinku a splnila svoje poslanie, lebo bola pripravovaná s láskou.
A tu je sladký darček, milý oslávenec |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára