5 ks veľkých odkôstkovaných datlí
4 PL masla
2 PL kokosového oleja
1 - 2 vaječné bielky (podľa veľkosti vajec)
4 PL kakaového prášku (možno nahradiť karobovým práškom)
2 PL medu alebo agáve sirupu
2 PL rumu alebo adekvátne množstvo rumovej esencie
zopár kvapiek vanilkovej esencie
mletá škorica podľa chuti – nemusí byť
50 g kokosovej múčky
50 g mandľovej múčky
Z fíg, ktoré by nemali byť príliš
zosušené, skôr šťavnaté, odstránim tvrdú časť zo stopky, nakrájam na menšie
kúsky spolu s datľami a vložím do mixéra. Pridám maslo izbovej
teploty, olej, a ostatné ingrediencie a vymixujem na čo najhladšiu
pastu. Tú potom odložím na chladné miesto odpočívať aspoň na pár hodín, aby sa
chute prepojili a masa stuhla.
Keď sa tak stalo, zmiešam mandľovú a kokosovú
múčku (ja som mala farebnú – zelenú, aby ladila s farbou papierových košíčkov),
z figovej pasty som formovala guľky, obalila v zmesi múčky, vložila
do košíčkov, ozdobila cukrovým srdiečkom a odložila do chladnej komory,
zabalené od mikroténového vrecka, aby zbytočne nevysychali.
Takto skladované
vydržia aj týždeň. Z uvedeného množstva ingrediencii mi vyšlo 50 menších
guliek, ale kto chce mať také statočnejšie, tak určite vyjde zo 40 ks.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára