200 g cukrárske
piškóty
50 ml agáve sirup
2 PL smotany na šľahanie
2 balíčky vanilkového cukru
100 g 82% masla
1 PL rumu
1 ČL mletej škorice
Čokoládová poleva:
200 g horkej čokolády (72%)
80 g Hery
2 PL oleja
Piškóty nastrúham na jemnú múčku.
Vanilkový cukor nechám roztopiť v smotane na šľahanie, ktorú zohrejem
a nechám vychladnúť.
Rozmrazené gaštanové pyré vyšľahám s vanilkovou smotanou, maslom
izbovej teploty, sirupom, rumom, škoricou a nakoniec piškótovou múčkou. Masu
odložím v uzavretej nádobe do chladničky na niekoľko hodín. Ja som ju
nechala cez noc.
Na polevu si roztopím Heru, odstavím a vsypem na malé kúsky nalámanú
čokoládu a miešam, kým sa celkom neroztopí. Potom primiešam olej tak, aby
mi vznikla lesklá poleva, ktorá ale nesmie byť príliš tekutá, aby dobre držala
na bonbónoch, načo poslúži ešte trocha nalámanej čokolády. Poleva by sa mala
udržiavať vlažná, lebo keď vychladne, stuhne.
Z gaštanovej masy formujem bonbóny, ukladám ich na papier na pečenie a dôkladne
oblejem polevou, aby boli celé obalené v čokoláde a kým tá stuhne,
možno bonbón ozdobiť. Ja som si zvolila kontrast hlbokej tmavej farby čokolády
s kúskami cukrárskeho zlata, ktoré som na každý kúsok ukladala pinzetou.
Keď čokoláda na bonbónoch úplne stuhla na chladnom mieste, poukladala som ich
do papierových košíčkov, tie do krabice a odložila opäť na chladné miesto.
Tento bonbón je jedným z najsladších bozkov úplne pre každého. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára