Dvere

Život je jediná nákaza šíriaca sa pohlaviami, ktorej prípady končia 100%-nou smrťou.
Z jedného ponúkam chuťovku v mojom bistre, možno zachutí aj Vám.

sobota 26. marca 2016

Gaštanové bonbóny

500 g gaštanové pyré
200 g cukrárske piškóty
50 ml agáve sirup
2 PL smotany na šľahanie
2 balíčky vanilkového cukru
100 g 82% masla                   
1 PL rumu
1 ČL mletej škorice

Čokoládová poleva:

200 g horkej čokolády    (72%)       
80 g Hery
2 PL oleja          

Piškóty nastrúham na jemnú múčku.
Vanilkový cukor nechám roztopiť v smotane na šľahanie, ktorú zohrejem a nechám vychladnúť.

Rozmrazené gaštanové pyré vyšľahám s vanilkovou smotanou, maslom izbovej teploty, sirupom, rumom, škoricou a nakoniec piškótovou múčkou. Masu odložím v uzavretej nádobe do chladničky na niekoľko hodín. Ja som ju nechala cez noc.

Na polevu si roztopím Heru, odstavím a vsypem na malé kúsky nalámanú čokoládu a miešam, kým sa celkom neroztopí. Potom primiešam olej tak, aby mi vznikla lesklá poleva, ktorá ale nesmie byť príliš tekutá, aby dobre držala na bonbónoch, načo poslúži ešte trocha nalámanej čokolády. Poleva by sa mala udržiavať vlažná, lebo keď vychladne, stuhne.

Z gaštanovej masy formujem bonbóny, ukladám ich na papier na pečenie a dôkladne oblejem polevou, aby boli celé obalené v čokoláde a kým tá stuhne, možno bonbón ozdobiť. Ja som si zvolila kontrast hlbokej tmavej farby čokolády s kúskami cukrárskeho zlata, ktoré som na každý kúsok ukladala pinzetou. Keď čokoláda na bonbónoch úplne stuhla na chladnom mieste, poukladala som ich do papierových košíčkov, tie do krabice a odložila opäť na chladné miesto.

Tento bonbón je jedným z najsladších bozkov úplne pre každého.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára