Tento druh sušienok patrí medzi tie šťavnatejšie,
vláčnejšie a čo sa týka chute, tak medzi najfantastickejšie, aké som kedy
jedla. Orechovo-marcipánová chuť sa božsky snúbi s kyslastou chuťou
sušených čerešní, proste jedna voňavá báseň....
100 g jemne mletých mandlí
50
g mletých vlašských orechov
100 g marcipánu
strúhaného
50 g drvených
keksov
60 g hnedého cukru
100 g sušené čerešne nasekané
2 bielky
30
g masla (82%)
na
hrot noža kypriaceho prášku
1/2 ČL vanilkovej esencie
1/2 ČL mletej škorice
na
obaľovanie - práškový cukor
Zapnem rúru na 160°C.
Zo všetkých ingrediencii vypracujem cesto, zabalím
do potravinovej fólie alebo mikroténového sáčku a odložím ho odpočívať na noc
do chladničky. Potom z cesta formujem kopčeky, uložím ich na plech
vystlaný papierom na pečenie a vsuniem do rúry na 8 – 10 minút, kým nechytia
zlatožltú farbu. Nie dlhšie, lebo
vyschnú a stratia vláčnu konzistenciu. Lebo tento koláčik má mať chrumkavú
kôrku, ale vnútri má byť šťavnatý. Opatrne odlepím z papiera, uložím na
kovovú tácku a keď vychladnú, tak každý kopček obalím v práškovom cukre,
vmasírujem do cesta a zvyšok oklepem.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára