Dvere

Život je jediná nákaza šíriaca sa pohlaviami, ktorej prípady končia 100%-nou smrťou.
Z jedného ponúkam chuťovku v mojom bistre, možno zachutí aj Vám.

štvrtok 24. marca 2016

Marcipánové kopčeky s čerešňami

Tento druh sušienok patrí medzi tie šťavnatejšie, vláčnejšie a čo sa týka chute, tak medzi najfantastickejšie, aké som kedy jedla. Orechovo-marcipánová chuť sa božsky snúbi s kyslastou chuťou sušených čerešní, proste jedna voňavá báseň....
100 g jemne mletých mandlí
50 g mletých vlašských orechov
100 g marcipánu  strúhaného
50 g  drvených keksov
60 g hnedého cukru
100 g sušené čerešne nasekané
2 bielky
30 g masla (82%)
na hrot noža kypriaceho prášku
1/2 ČL vanilkovej esencie
1/2 ČL  mletej škorice

na obaľovanie - práškový cukor

Zapnem rúru na 160°C.

Zo všetkých ingrediencii vypracujem cesto, zabalím do potravinovej fólie alebo mikroténového sáčku a odložím ho odpočívať na noc do chladničky. Potom z cesta formujem kopčeky, uložím ich na plech vystlaný papierom na pečenie a vsuniem do rúry na 8 – 10 minút, kým nechytia zlatožltú farbu.  Nie dlhšie, lebo vyschnú a stratia vláčnu konzistenciu. Lebo tento koláčik má mať chrumkavú kôrku, ale vnútri má byť šťavnatý. Opatrne odlepím z papiera, uložím na kovovú tácku a keď vychladnú, tak každý kopček obalím v práškovom cukre, vmasírujem do cesta a zvyšok oklepem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára